
Kıymetli okur, Tıpkı insanlar gibi kentlerin de kaderleri vardır.
Değişen ihtiyaçlar gereği yaşadığımız her değişim, her dönüşüm kentlerimizde cereyan etmekte, kullandığımız mekanları etkilemektedir.
Değişen, dönüşen mekanlar sadece kendilerini değil, bizim onları tecrübe etme şekillerimiz de değiştirmektedir.
Peki bu uygulamalar bizi ne kadar mutlu ediyor? Bizler yaşadığımız kentleri ne kadar sahipleniyoruz?
Bugün büyük imar baskısı altında kalan kentlerimizin yaşamasına ne kadar destek oluyoruz?
İşte bu köşede, kentlerimizde neler oluyor, evrensel ve yerel değerler ışığında, özgünlük rehberliğinde, kentlerimizde ne kadar başarılıyız, daha neler yapmalıyız bunları tartışacağız.
Kentlerimizde gerçekleşen uygulamaların, öngörülen tasarımların kentle ve kamuyla entegrasyonunu konuşacağız.Kente, mimarlığa, kentlerimizde tasarım ve mimarlığa dair yazılarımla sizlerle bu köşede buluşmak dileğiyle…
Esenlik ve sağlıkla…
Armağan Güleç Korumaz Kimdir?
Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini, aynı bölümde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında 1 yıllığına ABD’nin New York eyaletinde akademik çalışmalarda bulunmuştur. 2012 yılında doktora araştırması için 1 yıllığına TÜBİTAK bursu ile İtalya’ya gitmiştir. İtalya’da bulunduğu sürede Floransa Üniversitesi Çevre ve İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde açılan, İtalya-Almanya ortaklığındaki Uluslararası doktora programı sınavına giren 200 adaydan sınavı 2. olarak burslu kazanan tek Türk doktora öğrencisi vasfıyla programa kabul edilmiştir. 2012-2016 yılları arasında çalışmalarına 9 ay Almanya’da, 3 yıl da İtalya’da devam etmiştir. Türkiye’de yapmış olduğu doktorayı 2015 yılında tamamlamıştır. Mayıs 2018’de İtalya ve Almanya ortaklığında yürütülen 2. doktorasını da tamamlamıştır. İleri derecede İngilizcesi, iyi derecede İtalyancası vardır. 2016-2018 yılları arasında Mimarlar Odası Konya Şubesi’nde Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi olarak görev yapmış, odamızın dergisi “Mimaran” ın yayın koordinatörlüğünü yürütmüş, aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi uluslararası dergisi ICONARP’ın editörlerinden biri olarak çalışmıştır. 2018 yılında Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetimi Başkanlığına adaylığını koyarak 16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı seçilmiştir. 2004 yılında başladığı Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim üyeliği görevine, Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde devam etmektedir. 2019 yılından itibaren Konya Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısıdır. 2018 yılından beri de Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUM YAZ